törvényjavaslat

Közoktatás Eduline

Megint nem a diákok járnak jól

Nem elsősorban a diákok, sokkal inkább egyes iskolaszövetkezetek járhatnak jól a diákmunka bérezéséhez kapcsolódó új törvényjavaslattal, amely rögzíti a közvetítőknek járó minimális szolgáltatási díjat – írta a Magyar Nemzet.

Közoktatás Eduline

Fontos változás: nem lesz ingyen a tankönyv, öt tárgyból kell érettségizni

Már zajlik a közoktatási törvény kodifikációja, de még vannak vitás kérdések, amelyekről a jövő héten a kormány dönt - nyilatkozta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatási helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek. Az Index úgy tudja, hat helyett mégis öt tárgyból kell majd érettségizni, és új tantárgyak kerülnek az iskolai tantervbe.

Közoktatás Edupress

Boszorkányüldözéstől tart a szülők érdekképviselete

Ugyan egyetért a pedagógusokat bántalmazókkal szembeni büntetés szigorításával a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete - amely szerint egytől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnék pedagógusok bántalmazóit -, de int a "boszorkányüldözéstől". Az MSZOE szerint a két és félmillió szülő esetében elhanyagolható az évi 8-10 tanárverés, senki nem vizsgálta azonban azt, hogy az iskolai testi-lelki erőszak miatt hány tanuló kísérelt meg öngyilkosságot. A szervezet ezért a kiskorúak fejlődését veszélyeztető pedagógusokat egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetné.