szak

Érettségi-felvételi Eduline

Ezt tanulják az egyetemisták a legnépszerűbb képzéseken: az ápolás és betegellátás szak

Milyen képzésekre szeretne bekerülni a legtöbb felvételiző és mit tanulnak a top szakokon? Új cikksorozatunkban megnézzük, a legnépszerűbb képzéseken milyen tárgyakat tanulhattok, milyen szakmai tudást szerezhettek, és hogy milyen végzettséget nyújtanak a frissdiplomásoknak. Itt a 2019-es felvételi negyedik legnépszerűbb képzése, az ápolás és betegellátás alapszak.

Felsőoktatás Eduline

Nagy viták jönnek: ki dönt majd az egyetemi szakok indításáról?

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) helyett a következő években már az oktatásért felelős miniszter döntene a főiskolák és egyetemek új képzéseinek indításáról – ez olvasható az új felsőoktatási törvény tervezetének januári változatában. A MAB szerepének „újragondolását” többen támogatják – az már most biztos, hogy az akkreditációs rendszer átalakítása komoly vitákat vált majd ki.

Érettségi-felvételi Eduline

Ilyen tavaly még nem volt: két új alapszakot is indít a BKF

Több mint tíz nyílt napot rendez a február 15-ig tartó felvételi időszakban a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola: a diákok beülhetnek mintaórákra, megismerkedhetnek a hallgatói élettel, és bejárhatják a campust. Bemutatkozik a két új alapszak is, az animáció és a design- és művészetelmélet.