nyolc_évfolyamos_gimnázium

Közoktatás Eduline

Hat- és nyolcosztályos gimnáziumok: kihez illik ez az iskolatípus?

Érdemes-e tagozatos vagy két tanítási nyelvű középiskolát választani? Mennyibe kerül egy tanév egy magángimnáziumban? Tényleg többszörös a túljelentkezés a nyolcosztályos gimnáziumokban? Gyakori kérdések a középiskola-típusokról. 1. rész: hat- és nyolcosztályos gimnáziumok.

Közoktatás Edupress

Megszűnne a nyolcosztályos gimnáziumi oktatás

Új törvényjavaslatban kezdeményezi a nyolcosztályos gimnáziumok átszervezését, valamint a nem szakrendszerű oktatás bővítését a többcélú közoktatási intézményekben Magyar Bálint és Sándor Klára SZDSZ-es képviselők - írja a Népszava. A kezdeményezésre Sió László Fideszes oktatáspolitikus úgy reagált: a szabaddemokraták jogalkotási dühe jogbizonytalanságot eredményez, nem lehet a hetente változó jogszabályok mellett köz-és felsőoktatási intézményeket működtetni.

Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel Közoktatás Eduline

Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel

Ismét több százezer diákot, tanárt és szülőt érint a központi döntés: április 7-ig minden óvoda és iskola zárva lesz, a diákok online órákon vesznek majd részt. De vajon a szigorítás ellenére is megtartják a középiskolák az e heti szóbeli vizsgákat? Lesz-e ügyelet az óvodákban és az iskolákban? És mi lesz az érettségivel?