nulladik_évfolyam

Közoktatás Eduline

Mégsem lesz nulladik osztály az iskolákban?

A korábbi hírekkel ellentétben egyelőre nem tervezi a kormány fejlesztő évfolyamok bevezetését az óvoda és az általános iskola közé. A módosított Nemzeti alaptantervet (NAT) e nélkül is elég kritika éri.

Érettségi-felvételi Eduline

Nem kell nyelvvizsga a felvételihez, mégis bevezethetik a nulladik évfolyamot - hét hírei röviden

Eseménydús héten vagyunk túl, ugyanis eltörölte a kötelező középfokú nyelvvizsga követelményét a kormány, több felsőoktatási világrangsorban is előkelő helyet értek el a magyar egyetemek és az iskolaérettségi vizsgálatokról, a külföldi nyelvtanfolyamokról és a szakképzés átalakításáról is derültek ki új információk. Itt vannak a hét oktatási hírei röviden.

Felsőoktatás Eduline

Jön a nulladik évfolyam az egyetemeken?

A felsőoktatási intézmények sorra indítják programjaikat a középiskolások számára, akik így olyan kurzusokat is elvégezhetnek, melyek a sikeres felvételi után beszámíthatók a tanulmányaikba.

Közoktatás Eduline

PDSZ: Kell a "megfáradt tanároknak" az alkotói szabadság

A tanárok óraszámának csökkentését, az alkotói szabadságot és a középiskolai nulladik évfolyam tervét támogatja, a nyelvek oktatásának szigorítását és a tankönyvek ingyenessé tételét azonban egyelőre nem tartja indokoltnak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Ezek a legjobb egyházi iskolák: itt a 2021-es rangsor Közoktatás Eduline

Ezek a legjobb egyházi iskolák: itt a 2021-es rangsor

Az egyházi gimnáziumok rangsorát az idén is a budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium vezeti, a második helyet pedig az előző évhez hasonlóan szintén a budapesti Piarista Gimnázium foglalja el. Harmadik helyre azonban felkúszott egy gödöllői suli is. Újságárusoknál a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.