Erre nem adnak pénzt az iskoláknak: magukra hagyták a tanárokat a lemorzsolódás elleni harcban?

Létezik Magyarországon lemorzsolódás elleni program az idő előtti iskolaelhagyás elkerülésére, de az ezzel járó...  Tovább »

Rengetegen hagyják ott az iskolát idő előtt: nem csökken a korai iskolaelhagyók aránya

Közel jár az Európai Unió, hogy teljesítse a saját maga számára megjelölt célokat az oktatás terén, de Magyarországnak...  Tovább »

Így akarják csökkenteni a lemorzsolódást: új programot indít az Oktatási Hivatal

A befogadó nevelést és a hátrányos helyzetű tanulókat támogatja az Oktatási Hivatal (OH) Esélyteremtés a köznevelésben...  Tovább »

Megdöbbentő eredmények: van, ahol minden ötödik diákot veszélyeztet lemorzsolódás

Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legmagasabb a lemorzsolódással veszélyeztetett...  Tovább »

Siralmas adatok: több mint 80 ezer diák eshet ki az oktatásból

Minden tizedik diákot fenyegeti a lemorzsolódás veszélye, ők könnyen kieshetnek az oktatási rendszerből iskolai...  Tovább »

Diákok tízezreit fenyegeti a lemorzsolódás

Drámaian magas a lemorzsolódással veszélyeztetett gyerekek aránya – derül ki az Oktatási Hivatal 2017–2018-as tanév...  Tovább »

Siralmas adatok a magyar oktatásról: minden ötödik borsodi diák a kilátástalanságba sodródik

Minden ötödik borsodi és nógrádi diák idő előtt hagyja ott az iskolát, míg Győr-Moson-Sopron megyében öt százalék...  Tovább »

"Eltörölték mindazt, ami jó volt a gyerekeknek": tantervi utasításokat kapnak a tanárok?

"Eltörölték mindazt, ami jó volt a gyereknek, például a buktatás tilalmát, ami segítené abban, hogy utolérje a...  Tovább »

Balog a szakképzési ösztöndíjtól várja, hogy ne 16 évesen hagyják ott az iskolát a diákok

A jó élmények iskolában tartó erejéről, valamint a szakképzésben bevezetendő ösztöndíjrendszerről is beszélt Balog...  Tovább »

Beszólt a Bizottság a magyar kormánynak, nem csak a szegregáció nem tetszik nekik

Öt éve fogadták el az Európai Roma Keretstratégiát Brüsszelben, de az érintett államok egy friss jelentés szerint nem...  Tovább »

2020-ra drasztikusan megemelkedne a diplomások aránya

A diplomások arányára vonatkozó cél tekintetében éltanuló válhat Magyarországból, az oktatási rendszerből lemaradókra...  Tovább »