kalifornia

Közoktatás Eduline

Bekerül a meleg történelem a tankönyvekbe

Szeptembertől a homoszexualitásról is tanulni fognak a kaliforniai diákok – ez az első amerikai állam, amely engedélyezi, hogy a melegek és leszbikusok társadalmi helyzetéről, a homoszexualitás kultúrtörténetéről szóló szövegek is bekerülhessenek a tankönyvekbe.

Felsőoktatás Eduline

Trükköznek az egyetemisták: milliókat spórolhatnak egy házassággal

Szokatlan módszerrel próbálják megúszni a nem kaliforniai származású diákokra kirótt 22 ezer dolláros plusz tandíj befizetését az amerikai Berkeley hallgatói. Kaliforniai lakhellyel rendelkező fiatalokkal kötnek házasságot, így – megfelelve a letelepedési követelményeknek – rengeteg pénzt és hivatali ügyintézést spórolnak meg.

Közoktatás Eduline

Schwarzenegger:

Tankönyv helyett online tananyagból tanuljanak a diákok - terjesztette elő tervét Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó a gyerekek korszerű oktatásán kívül a könyvkiadás tetemes költségének megtakarítását is szem előtt tartva.

Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel Közoktatás Eduline

Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel

Ismét több százezer diákot, tanárt és szülőt érint a központi döntés: április 7-ig minden óvoda és iskola zárva lesz, a diákok online órákon vesznek majd részt. De vajon a szigorítás ellenére is megtartják a középiskolák az e heti szóbeli vizsgákat? Lesz-e ügyelet az óvodákban és az iskolákban? És mi lesz az érettségivel?