Klebelsberg_Intézményfenntartó_Központ

Közoktatás MTI

Nagyon elégedett a helyettes államtitkár: minden rendben a Klebelsberg Központnál?

A köznevelési kerekasztal szerdai ülésén elhangzottak szerint a vártnál is eredményesebb volt a korábbi Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) decentralizációja, az új rendszert emellett költségvetési stabilitás jellemzi - mondta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.

Közoktatás MTI

Ezek a települések lázadtak fel a kormány ellen

Hat önkormányzat nem írta alá a tankerületi központokkal közösen készített megállapodásokat az iskolák átvételéről, ezért Tiszaeszláron, Csömörön, Gödöllőn, Dunaújvárosban, Eleken és Szegeden határozattal döntöttek erről - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szerdán az MTI-vel.

Közoktatás MTI

Itt a lista: ezek a települések beintettek a kormánynak

Hat önkormányzat nem írta alá a tankerületi központokkal közösen készített megállapodásokat az iskolák átvételéről, ezért Tiszaeszláron, Csömörön, Gödöllőn, Dunaújvárosban, Eleken és Szegeden határozattal döntöttek erről - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik).

Közoktatás MTI

Brutális összegből államosítják totálisan az iskolákat

Egy-egy tankerületi egység költségvetése 3 és 18 milliárd forint között lesz az új intézményfenntartó rendszerben, az iskolák működtetésének állami átvételére pedig 55 milliárd forintot tettek félre - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) általános elnökhelyettese a Magyar Időkkel.

Közoktatás Eduline

Visszavágott a Klik: nem értik, hogy miért "problémázik" az ombudsman

Még nem kapták meg az alapvető jogok biztosának jelentését, arról csak a sajtóból értesültek - ezt közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), miután pénteken az ombudsman arra hívta fel a figyelmet, hogy több eljárási hibát és hiányosságot talált a budapesti Neptun Iskola megszüntetése körül.

Közoktatás Eduline

Pukli nem tétlen, ízekre szedi a kormány üzengetését

A Tanítanék Mozgalomból kivált iskolaigazgató egyértelművé tenné, hogy nem lett érdemben szabad egy iskola sem az új Klik idejére sem, az igazgatóknak sok esetben meg van kötve a keze. Szeretné tartani magát ígéretéhez, hogy ha kell, maga üti ki a falat, hogy

Közoktatás MTI

Levelet ír az oktatási államtitkár: készülnek a változások

Jövő héten levélben tájékoztatják az önkormányzatokat az intézmények működtetésének átvételi menetrendjéről - mondta az oktatási államtitkár kedden, egy budapesti háttérbeszélgetésen. Állítólag decemberig már megvan a működtetésre szánt összeg, és az is kiderült, mikor lép életbe az új alaptanterv.