Budapesi_Corvinus_Egyetem

Felsőoktatás Eduline

Mit kell vállalnotok ahhoz, hogy ingyenesen tanulhassatok a Corvinuson?

A Budapesti Corvinus Egyetemet is megjelöltétek a felvételin? Fontos, hogy az egyetem már alapítványi fenntartásban van, ezért nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak rátok, mint az államilag támogatott képzésen tanuló hallgatókra. Hány félévig tanulhattok tandíjmentesen egy adott képzésen, és mit kell teljesítenetek ahhoz, hogy elnyerjétek a Corvinus Ösztöndíjat? Itt vannak a részletek.

Felsőoktatás Eduline

Nagy változásokon esett át a Corvinus 2019-ben: minden infó egy helyen

Alapítványi fenntartásba került a Budapesti Corvinus Egyetem. A módosítás már a keresztféléves felvételin életbe lépett – vagyis az állami ösztöndíj helyett a Corvinus Ösztöndíjprogramra lehetett jelentkezni. Habár továbbra is megmaradtak a tandíjmentes helyek, aki nem került be ilyenre, már most többet fizethetett. Februártól pedig újabb változás jön: megszűnhetnek az egyetem karai.

Felsőoktatás Eduline

Átalakul a Corvinus: mindenki ugyanazt a munkakört látja el, amit eddig

Az új munkaszerződések csak azokban a pontokban térnek el a korábbiaktól, ahol a munka törvénykönyve is eltér a közalkalmazottakra vonatkozó szabályoktól – mondta a Magyar Hírlapnak Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, aki úgy véli, az oktatás és a kutatás zavartalanul folyt az átalakuló intézményben.

Felsőoktatás MTI

Megvan, ki lesz a Corvinus elnöke

Amerikai mintára létrejön az egyetem elnöke tisztség a Budapesti Corvinus Egyetemen, a tisztséget Anthony Radev, a McKinsey & Company korábbi igazgatója tölti be - jelentette be Hernádi Zsolt, a Maecanas Universitatis Corvini Alapítvány elnöke, a Mol elnök-vezérigazgatója csütörtökön a Corvinuson tartott munkatársi értekezleten.