új_szak

Felsőoktatás Eduline

Szeptembertől indul az új szak, de mit kell tudni erről a képzésről?

Új típusú szak indul szeptembertől Magyarország néhány egyetemén, főiskoláján, melynek lényege a kevesebb elméleti, de annál több gyakorlati képzés nyújtása az informatikus hallgatóknak. Ez az új szak az üzemmérnök informatikus (BProf) képzés. Miért megoldás ez sokak számára és hányan jelentkeztek az elsőként induló képzésre? Utánajártunk.

Felsőoktatás Eduline

Új képzést indít a Kaposvári Egyetem

Fogyasztóvédelmi ismeretek tanítására négy féléves, szakirányú továbbképzés indul szeptemberben - az országban elsőként - a Kaposvári Egyetemen; az erről szóló együttműködési megállapodást hétfőn írták alá a Somogy Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségével és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal az egyetemen.

Felsőoktatás Eduline

Új képzést indít a Rendőrtiszti Főiskola és az ELTE

Bűnüldözési szaktanácsadói képzést indít szeptemberben az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a Rendőrtiszti Főiskolával, valamint két olasz és egy német egyetemmel együttműködve. A képzés célja, hogy a természettudományos ismeretek minél jobban hasznosuljanak a bűnügyek felderítésében.

Felsőoktatás Eduline

Új alapszakot indít a Debreceni Egyetem

Sportszervező alapképzés indulhat a Debreceni Egyetemen (DE), miután a nemzeti erőforrás miniszter elrendelte, hogy az Oktatási Hivatal vegye nyilvántartásba a DE kérelmét; az erről szóló dokumentumot Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken adta át Fábián István rektornak.