Rétvári Bence: az utolsó tankönyvcsomagok is megérkeztek az iskolákba

Az utolsó tankönyvcsomagok is megérkeznek ma az alaprendelésekből az iskolákba - mondta Rétvári Bence, az Emberi...  Tovább »

Újabb bejelentés: mindenkinek ingyenesek lesznek a tankönyvek?

Kezdeményezni fogják a teljes tankönyvellátás ingyenessé tételét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának...  Tovább »

Közeledik a tanévkezdés: már több mint a tankönyvek felét kiszállították az iskolákba

A 2018-19-es tanévre rendelt tankönyvek 62 százalékát már kiszállították az iskolákba, ez 7,5 millió kötetet jelent -...  Tovább »

Már úton vannak az idei tankönyvek: ma indul a kiszállítás az iskolákba

Ma indul a 2018-19-es tanév tankönyveinek kiszállítása az iskolákba.  Tovább »

"Visszautasítjuk" - válaszoltak Rétvári Bencének a tankönyvesek

Az egyesület szerint a parlamenti államtitkár a magánkiadókat úgy állítja be, mintha azok a gyerekek érdekei helyett...  Tovább »

"Végképp lenyúlja az állam a tankönyvpiacot?"

A kormány szerint a tankönyvellátási rendszer megújításának kiemelt célja volt a minőségi és elérhető árú tankönyvek...  Tovább »

Indul a tankönyvrendelés: az iskola dönt, nem a tankerületi központ

Elindult a 2018/2019-es tanévre szóló tankönyvrendelés, a Civil Közoktatási Platform szerint "a most leadott...  Tovább »

Nem szeretik a szülők az egyentankönyveket, "ez nem ingyenesség"

A szülők többsége elutasítja a kormány által bevezetett tankönyvrendszert - derül ki a Szülői Hang Közösség...  Tovább »

Bizonytalanság a tankönyvpiacon: mi lesz a magánkiadók könyveivel?

Lassan lejár a magánkiadók tankönyveinek engedélye, és az érintettek nem tudják, mi vár rájuk - írja a hvg.hu.  Tovább »

Megszólalt az állami tankönyvfejlesztő: nincs baj Toldi és a terrorizmus kapcsolatával

Véleményük szerint felelősséggel lehet, és kell is a terrorizmusról beszélni az iskolában, mivel globális problémáról...  Tovább »

Rengetegen kapnak ingyen tankönyvet, de ára van

A diákok kétharmada - minden alsó tagozatos gyermek és a szociálisan rászoruló felsősök, vagyis összesen 735 ezren -...  Tovább »

Nem csendesül a tankönyvbotrány

A tanárok, a szülők és a civil szervezetek mellett a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete is nekiment a Klik...  Tovább »

Legfeljebb kétezer forintot kérhetnek el a közismereti tankönyvekért

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendeletben szabályozza a legmagasabb fogyasztói árat, amellyel tankönyvek a...  Tovább »

Kello: már majdnem mindegyik tankönyv megérkezett az iskolákba

A tankönyvek 96 százaléka már megérkezett, pénteken a hátralévő kétszáz iskola is megkapja a tankönyvcsomagokat -...  Tovább »