„Fogadj örökbe egy végzős diákot” – kedves kezdeményezés a végzős diákokért Campus life
Eduline

„Fogadj örökbe egy végzős diákot” – kedves kezdeményezés a végzős diákokért

Egy amerikai középiskolai tanár Facebook-csoportban keres támogatókat a végzős diákok számára, úgy tűnik, hogy az ötlet működik, hiszen számos diák kapott már segítséget.

A négy kemény középiskola év után a legtöbb diák nagyon várja az évzáró ünnepséget, ahol átvehetik bizonyítványukat. Azonban végzősök ezreinek kellett lemondani az ünnepségről a korona-vírus miatt. A 2020-as végzős osztályok támogatása érdekében a korábbi évek végzős diákjai a közösségi médiában részt vettek egy „senior fotó kihíváson”, ahol megosztották a saját személyes fényképeiket a korábbi bálokról, végzős ünnepségekről. Kelli Wyattnek, a philadelphiai középiskolai tanárnak azonban nem tetszett annyira ez az ötlet – olvasható a Good Morning America oldalán.

„Hogyan támogatta őket ez kezdeményezés? - kérdezte. "Ha leégne a házam, akkor nem szeretném, hogy az emberek fényképeket osszanak meg a nappalijukból, és azt mondják, hogy támogatnak."

Ezért elindította az Adopt a High School Senior programot, egy olyan facebook csoportot, amely összeköti a 2020-as végzősökkel azokat, akik valami bátorító dolgot szeretnének küldeni azoknak tanulóknak, akiknek egy fontos mérföldkő maradt ki az életükből. A szülők csatlakozhatnak a csoporthoz, és elküldhetik a gyerekük rövid életrajzát és néhány fotót. A csoporttagok ezután kapcsolatba léphetnek a diákokkal hogy később online ajándékokat küldjenek nekik, vagy bármi mást, amellyel inspirálni tudják őket. Sok szülő már viszonozta is a kedvességet, amit a saját gyereke kapott.

"A szeretet hatalmas volt" - mondta a tanárnő. Eredetileg a csoport Philadelphiai körzetben lakókat ünnepelte, de Kelli Wyatt örömmel látja, hogy a városon kívül élők is szívesen részt vesznek a programban. Alig egy hónap alatt 7000 ember csatlakozott, és több mint 2000 támogatta a végzősöket.

A csoport sikere után a tanár úgy döntött, hogy létrehoz egy Adopt-A-Senior ösztöndíjat, mivel sokan érdeklődtek, hogyan lehet adományozni a végzős diákoknak. Az alap meghaladta a 30.000 dollárt, amelynek nagy részét már elosztották a diákok között.  A kiválasztott végzősök tucatjai 1000 dollár jutalmat kaptak esszék kitöltésért, közösségi munkáért vagy az adományozási játékokban való részvétel után.

Messze meghaladta azt, amit valaha is vártam. Függetlenül attól, hogy mi történik a világban, az emberek továbbra is jó dolgokat akarnak tenni másokért.

- mondta. Egy végzős diák, Samaj Schell teljesen összetört, mikor megtudta, hogy nem lesz érettségi ünnepség. Azonban nagy volt az öröm, mikor megtudta, hogy 1000 dollár ösztöndíjat kap az alapból, többen is támogatták őt.

null

null

Idén is tarolnak a nyelvi táborok - mutatjuk a legnépszerűbbeket

A táborozó gyerekek és a foglalható táborhelyek száma is csökkent, de mik lesznek a legnépszerűbbek? Mennyit kell fizeni és hol vannak a legnépszerűbb táborhelyek? Mutatjuk az idei statisztikákat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés