Idén sem lesz olcsó móka a táborozás, de új lehetőséggel bővült a kínálat Campus life
Eduline

Idén sem lesz olcsó móka a táborozás, de új lehetőséggel bővült a kínálat

Átalakult a táboroztatási piac a koronavírus-járvány hatására. Az új táborok elsődleges célja, hogy olcsóbban nyújtsanak "tábori élményt "a nehezebb helyzetbe került családok gyerekeinek.

Magyar Közlönyben nemrég megjelent határozat szerint 2020. június 16. napjától a gyermek- és ifjúsági táborok – napközi és ottalvós szervezésben egyaránt – megtarthatóak. Az idei táborok áráról is írtunk már, azonban most újfajta lehetőséggel bővült a kínálat.

A táborok között megjelentek az un. "minimalista táborok", amelyek már közel 10%-át teszik ki a táborkínálatnak. Az ilyen táborok esetében elsősorban a gyermekfelügyeleten van a hangsúly, valamelyest kevesebb programmal, de jóval kedvezőbb árral (átlagosan 27 ezer forint alatt van egy turnus). Ezen tábortípus megjelenésének oka, hogy a koronavírus-járvány miatt anyagilag nehezebb helyzetbe került családok számára is tudjanak élménnyel is kombinált gyermekfelügyelet nyújtani a táborszervezők. 

"Egyértelmű, hogy szükség van ezen minimalista táborokra, valamint azt is látjuk, hogy ezek megalkotásával a táborszervezők részéről van egyfajta szolidaritás is a nehezebb helyzetbe került családok irányba.” – mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője. A minimalista táborok árelőnye nagyságrendileg 10 ezer forint.

Drágultak a nyári táborok a tavalyi árakhoz képest

Az már eldőlt, hogy napközis, sőt ottalvós táborokat is szervezhetnek idén nyáron, de vajon milyen árakra lehet számítani ebben a rendhagyó időszakban?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés