Ilyen volt az idei, és ilyen lesz a következő év: tippek a tervezéshez Campus life
Eduline

Ilyen volt az idei, és ilyen lesz a következő év: tippek a tervezéshez

Szívesen átlátnátok, hogy mit sikerült elérnetek ebben az évben, és megterveznétek azt, hogy mit visztek tovább ezekből az új évbe? A könnyebb átlátáshoz, tervezéshez ajánlunk egy szuper oldalt, ahonnan ingyen tölthettek le egy teljes füzetet.

Nyelvvizsga, diplomamunka, esetleg jogosítvány? Az elképzelt célokhoz érdemes néha tervet is készíteni, ezért érdemes letöltenetek a YearCompass ingyenes füzetét az egész éves tervezéshez. Sokszor tolódnak évről évre a megvalósítatlan tervek talán éppen azért, mert nem szorítottatok nekik elég időt és helyet. Ezért hiába lógott a fejetek fölött mindig, hogy "majd elkezdem a tanfolyamot", valójában sosem kezdtétek el.

A YearCompass egy olyan füzet, amely segít lezárni az adott évet, és megtervezni a következőt. A húsz oldalnyi dokumentum számos kérdést és gyakorlatot tartalmaz, amelyek segítségével lépésről lépésre lezárhatjátok a jelenlegi éveteket, és megtervezhetitek a következőt.

A már elért célok

Sokan a múlt hetükre alig emlékeznek, nemhogy arra, milyen események zajlottak az elmúlt évben. Ezért is szuper ötlet ez a füzet, hiszen nem csak tervezhettek vele, hanem fel is dolgozhatjátok vele az elmúlt időszak történéseit. Irányított kérdéseket és kéréseket fogalmaz meg a füzet erre az évre vonatkozóan is. Például leírhatjátok, hogy mire vagytok a legbüszkébbek, és javasolja azt is, hogy nézzétek át a határidőnaplótokat, és írjátok ki belőle a számotokra legfontosabb történéseket. Így számot vehettek az elmúlt tizenkét hónapról, örülhettek annak, aminek esetleg nem volt időtök örülni.

2020

Hogy ne csak úgy váratlanul csöppenjetek bele 2020-ba, érdemes némi ütemtervet készíteni erre az évre. Milyen kihívásokat szeretnétek teljesíteni, milyen új készségeket szeretnétek fejleszteni magatokon? Kívánságokat is felírhattok, sőt egy szót is kitalálhattok, amelyről szeretnétek, hogy meghatározza a következő éveteket. Kirándulásokat, új szokásokat is tervezhettek, bevezethettek általa, így még izgalmasabb lesz újra megnézni majd a következő év végén, hogy mit sikerült teljesítenetek belőlük.

A füzetet honlapjáról egy kattintással letölthetitek A4 vagy A5 nyomtatható formában.

Ezzel a szuper módszerrel hatékonyan tanulhattok a vizsgákra

Sok a tanulnivalótok a ZH-k és a vizsgaidőszak miatt? Csak pár napotok van egy-egy beadandó megírására? Egy olyan népszerű technikát mutatunk, amivel rövidebb idő alatt több munkát végezhettek el, és közben sikerélményeket is szerezhettek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés