Így készülhettek fel rendesen a szóbeli vizsgáitokra: tippek és tanácsok Campus life
Eduline

Így készülhettek fel rendesen a szóbeli vizsgáitokra: tippek és tanácsok

Néhány nap, és kezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák. Íme néhány tanács a felkészüléshez.

Egy nap egy tárgyé

Az érettségizők többsége legalább három tárgyból vizsgázni fog a következő hónapban. Érdemes úgy készülni rájuk, hogy egy nap nem több tantárgy tételeit veszitek át, hanem egy-egy napot egyetlen tantárgynak szenteltek. Így nem lesz keveredés, nem lesz zavaros a tanulás. Az egyes tantárgyak tételeit színek szerint is csoportosíthatjátok szövegkiemelővel, így aztán már tényleg egyértelműen elkülönülnek majd, sőt vannak, akiknek kifejezetten segítség a tanulásban, ha színekhez köthetik az egyes témaköröket.

Puska vagy tanulókártya?

Nevezhetjük sok mindennek - puskának, tanulókártyának, vázlatnak -, aki tanulás közben pluszban jegyzetel (akár több jegyzetet is készítve), duplán tanul. Írás közben sokkal jobban rögzül a tananyag, így érdemes valamilyen formában jegyzetet készítenetek post itre, papírfecnire vagy éppen füzetbe írva. Az egyes kulcsszavakat, szakszavakat pedig különösen érdemes kiírnotok.

Próbavizsga otthon

Az izgulás ellen is kiváló módszer, ha elpróbáljátok otthon a feleletet. Nem mellesleg nagyon jó módszer annak érdekében is, hogy rögzüljön a tananyag, és hogy összeszedetten tudjatok beszélni róla. Akár saját magatoknak, akár családtagnak, barátnak érdemes elpróbálni a vizsgát.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Szóbeli érettségi: mikor húzhattok póttételt a vizsgán?

Hamarosan elkezdődnek a szóbeli érettségik, de mikor kell a szóbeli vizsgán póttételt húzni? Ilyenkor mi alapján pontozzák a vizsgát? Fontos kérdésre válaszolunk.

Hirdetés